De geschiedenis / oorsprong van Reiki

Het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen (Reiki) is ontdekt door Mikao Usui .

Mikao Usui was geboren in 1865 in het dorpje Taniai in Japan en was een zen monnik, een spiritueel leraar. Hij was woonachtig in Kyoto.

Na jaren van studie, meditatie en het steeds verder ontwikkelen van zijn helingsmethode is ‘ Usui Shiki Ryoho’ ontstaan: een methode waar men leerde werken met de energie ‘ Reiki ‘.

Berust op een mondelinge overgedragen geschiedenis, gaat het verhaal van Mikao Usui zoektocht om een antwoord te vinden op een belangrijke vraag van een van zijn studenten: waarom zijn wij mensen niet in staat te helen met handen zoals Boedha en Christus ?

Zijn toewijding aan zijn zoektocht en zijn individuele geschenken maakten het hem mogelijk een antwoord te krijgen op zijn vraag, m.a.w. het geschenk van Reiki te mogen ontvangen.

Nadat Mikao Usui (1e Grandmaster) het geschenk van de verbinding met de Reiki-energie had ontvangen ontwikkelde hij de rest van zijn leven het systeem van beoefening waarbij dit geschenk van verbinding ook doorgegeven kan worden door anderen.

Chujiro Hayashi  een van Usiu’s  meest toegewijde leerling opende een kliniek, wat hem in staat stelde om de uitwerkingen van de behandelingen op vele mensen met verschillende aandoeningen aandachtig te bekijken.

Hawayo Takata uit Hawaii herstelde in de Reikikliniek van Chujiro Hayashi van haar aandoeningen en zij werd zijn eerste student die niet in Japan woonde.

Zij beoefende en onderwees Reiki tot aan haar dood in 1980,tevens heeft zij het grote geschenk van Reiki geintroduceerd in de westerse wereld. Aan het eind van haar leven had ze 22 Reiki Masters opgeleid en ingewijd. Een ervan was haar kleindochter Phyllis Lei Furumoto . In 1981 werd de Reiki Alliance opgericht en werd Phyllis Lei Furumoto  erkend als Grandmaster van het  Usui System of Natural Healing.

In de loop der jaren is het woord Reiki zo bekend geworden dat daar zowel de methode als de energie mee wordt bedoeld. De Reiki methode is een van de meest beoefende zelfheling methode op aarde. Later door verschillende groepen mensen uit gebreid tot meer organisaties die allen ook staan voor een zuiver door geven van Reiki. Want zo werkt

 

Steeds meer mensen wereldwijd ontdekken de prachtige en eenvoudige Reikimethode.

Een half miljoen Nederlanders hebben op dit moment Reiki geleerd.

 

 

De Reiki-principes

De Reiki regels zijn er in verschillende versie kies voor jezelf wat het beste bij je past.

 

 

Erger je niet – juist vandaag

Maak je geen zorgen – juist vandaag

Wees dankbaar voor alle zegeningen,

Verdien eerlijk je brood,

Wees vriendelijk voor je naaste

 

 

 

Wees vrij en gelukkig juist vandaag

Alles is perfect juist vandaag

Leef bewust in het hier en nu

Wees dankbaar voor alles wat op je pad komt

Heb respect voor je ouders leraren en alle ouderen

Verdien je brood op een eerlijke manier

Houd van je naasten zoals je ook van jezelf houd

Wees vol liefde voor elk levend wezen.

 

 

 

Japanse tekst van de leefregels
Kyo dake wa
Ikaruna
Shinpai suna
Kansha shite
Gyo o hage me
Hito ni shinsetsu ni

Fonetische uitspraak
K(i)joe daakewa
Iekároena
Sjienpàj soena
Kànsjastee
Ieoo Haagemi
(H)itoon(i) sjíénsetsoeni

Betekenis 
Juist vandaag
Maak ik mij geen zorgen
Maak ik mij niet boos
wil ik mijn leven eerlijk verdienen

Ben ik dankbaar voor alles wat ik heb
Ben ik vriendelijk voor alles wat leeft