Reiki opleiding

Je kunt bij mij een Reiki opleiding volgen, tot Reiki I, Reiki II, Reiki III en Reiki Master. Ik ben zelf opgeleid tot Reiki Master in 2003 en ben aangesloten bij Reiki Vereniging Cirkel en werk sindsdien volgens de richtlijnen van het Reiki Usui-System of Natural Healing. In deze richtlijnen wordt uitgegaan van het systeem van Mikao Usui dat op westerse wijze in ingevuld.

Reiki I

Je begint een Reiki opleiding altijd met een Reiki I cursus. Hierbij leer je voor het eerst werken met universele energie. Een energie waar iedereen toegang tot heeft. Of zoals ik graag zeg:

“Je hebt zelf 2 handen, meer heb je niet nodig”

Tijdens Reiki I wordt jouw verbinding met die universele energie hersteld, en leer je er zelf gebruik van maken. Hierdoor leer je jezelf behandelen, je naasten te behandelen of een volledige behandeling aan de voor- en achterzijde te geven aan iemand anders. Bovendien leer je in een behandeling je eigen energie te behouden, en geen klachten over te nemen van anderen. Hierbij komt zowel theorie als praktijk kijken.

Reiki II

In het tweede deel van je Reiki opleiding verdiep je je kennis en vaardigheden. Je ontwikkelt jezelf emotioneel en mentaal verder en je leert onder andere:

  • een Reiki behandeling op afstand geven,
  • Reiki geven met behulp van symbolen en mantra’s,
  • alternatieve handposities en behandeltechnieken toepassen
  • en karma behandelen.

Reiki III a+b (Master)

Reiki III a is de eerstvolgende stap naar Reiki meesterschap. Daarna volgt Reiki III b. Ben je Reiki Master, dan ben je capabel en bevoegd om Reiki door te geven aan anderen.

Om daar te komen, leer je in Reiki III a de verbinding te leggen tussen lichaam, ziel en geest. Je ontwikkelt jezelf verder door om dichter bij je eigen intuïtie te komen en leert een Reiki behandeling geven met het laatste Reiki symbool, dat staat voor verbinding op zielsniveau.

In Reiki III b leer je Reiki cursussen geven, om de kracht van Reiki zelf te kunnen doorgeven.

Kosten

Reiki I – Kosten € 225,00 (Cursusdata in overleg)

  • Normaal 4 avonden of 4 dagdelen met ongeveer 4 personen.  Aanvang in overleg.
  • In verband met Corona, 4 avonden of 4 dagdelen met maximaal 2 personen per avond. Aanvang in overleg.

Reiki II – Kosten € 275,00 (Cursusdata in overleg)

  • Normaal 4 avonden of 4 dagdelen met ongeveer 4 personen. Aanvang in overleg.
  • In verband met Corona, 4 avonden of 4 dagdelen met maximaal 2 personen per avond. Aanvang in overleg.